Over ons

MEER DAN 80 JAAR ERVARING

Als een van de grootste transformatorfabrikanten in Europa is EREA pionier in energiezuinige transformatoren. Bekijk bijvoorbeeld onze innovatieve blue e³-lijn en jouw voordelen ervan. Dankzij meer dan 80 jaar ervaring kan je bij ons op doorgedreven expertise rekenen wat transformatoren betreft.

Designed and Made in Belgium

Elke EREA-transformator maken we op onze productiesite in Wijnegem in België. Een bewuste keuze. Want zo houden we voor jou het productieproces in handen van a tot z. Bovendien hebben we een constante stock van transformatoren. Precies door deze controle kunnen we snel inspelen op je maatwerk-wensen. 

Stuk voor stuk staan onze producten voor kwaliteit, veiligheid en flexibiliteit; voor Belgische betrouwbaarheid binnen handbereik. Jazeker, op een transformator van EREA kan je vertrouwen.

Dat maakt van maatwerk onze sterkte.

Dien hier je vraag in voor je specifiek project en EREA zorgt voor de oplossing.

Label Made In Belgium

Neus voor innovatie

EREA investeert bewust in onderzoek en ontwikkeling. Als gevolg hebben onze vertegenwoordigers heel wat technische bagage. En kunnen ze jou beter en sneller helpen.

We werken nauw samen met vaste distributeurs (vind je dealer in de buurt) van transformatoren. Zo is onze aanwezigheid op de industriële markt verzekerd. En vind jij bij ons de garantie op de beste service. Jou, onze klanten tevredenstellen, is immers onze belangrijkste prioriteit.

Heb je vragen? Contacteer ons. We helpen je graag verder.

Ons team!

Didier Desmaele

Didier Desmaele
Sales Engineer


Dirk Picqueur - Customer Service Officer

Dirk Picqueur
Customer Service Officer


Herman Nollet - Sales and Marketing manager

Herman Nollet
Sales and Marketing manager


Jeroen Goetschalckx

Jeroen Goetschalckx
General Manager

Johan Bleumers

Johan Bleumers
R&D Engineer

Oli de Groodt

Oli de Groodt
Logistics Officer

Yannick Bellon

Yannick Bellon
Sales engineer

Ilse Claus

Ilse Claus
HR and Finance officer


Sabine Deceuninck

Sabine Deceuninck
Technical sales representative


Heb je vragen?

Al onze industrieën

Hernieuwbare energie

Hernieuwbare energie kent een sterke opgang en neemt een behoorlijk percentage van de energieproductie voor haar rekening. Omdat energie kostbaar is, moet ze op een energie-efficiënte manier worden getransformeerd.

EREA Energy Engineering produceert energie-efficiënte eenfasige en driefasige scheidingstransformatoren voor onder andere fotovoltaïsche installaties, warmtepompen en kleine windmolens. Op deze manier draagt EREA Energy Engineering bij tot een zuinig energieverbruik.

Marine en offshore

De maritieme sector draagt flexibiliteit en continuïteit hoog in het vaandel. De verwachtingen voor de transformatoren liggen dan ook in het verlengde van deze eisen. Verschillende spanningen en vermogens worden gevraagd, meerdere aftakkingen of andere technische varianten kunnen worden voorzien.

Snelle leveringen zijn inherent aan de bedrijfsfilosofie die EREA Energy Engineering voor haar maritieme klanten hanteert.

Landbouw

Van een klein familiebedrijf tot een middelgrote onderneming, in de land- en tuinbouwsector variëren de toepassingen naar vermogen. Ook de installaties zijn uiteenlopend, van ventilatietechnieken tot alarm- en voedersystemen.

Voor deze lange termijn investeringen zijn technische vooruitgang en betrouwbaarheid uiterst belangrijk. EREA Energy Engineering is een partner die meedenkt en samen naar een optimale oplossing zoekt.

Openbaar vervoer

In het openbaar vervoer is elektrische energie niet meer weg te denken. In de toekomst zullen we meer en meer rekenen op elektrische energieomzetting. Vervoer met elektrische tractie (zoals trein, tram, trolleybussen en klein rollend materieel) vormt een vertrouwd straatbeeld.

De energieverdeling van hoogspanningsnet naar deze toepassingen moet op een betrouwbare wijze gebeuren. In spoorweginfrastructuur vinden bijvoorbeeld eenfasige laagspanningstransformatoren als transformatorgelijkrichters van EREA Energy Engineering hun toepassing in onderstations voor de energieverdeling en seingeving, steeds op maat en conform de geldende normering.

Medische ruimtes

In medische ruimtes, b.v. operatiezalen, is een extreem bedrijfszeker elektriciteitsnet cruciaal. Daarom gebruikt men voor deze toepassing netten met een IT-aardingssysteem. EREA Energy Engineering heeft een uitgebreid assortiment medische beschermingstransformatoren om deze IT-netsystemen te creëren.

IT-netsystemen vergen, buiten een hoogkwalitatieve transformator, ook een betrouwbaar isolatiebewakingssysteem. Samen met onze partner DOSSENA, bieden we dit alles aan in een geoptimaliseerd totaalpakket.

Medische toepassingen

Hoogtechnologische precisieapparatuur voor de medische sector vergt uiterst betrouwbare transformatoren.

EREA Energy Engineering produceert een kwalitatief gamma aan scheidings-, beschermings- en veiligheidstransformatoren voor medische toepassingen, zowel eenfasig als meerfasig.

Telecom

Telecomoperatoren waarborgen de continuïteit van mobiele communicatie via een uitgebreid netwerk van zendmasten. EREA Energy Engineering zorgt ervoor dat de voeding van deze zendmasten via een betrouwbare energietransformatie gebeurt.

Ook bij de stroomvoorziening van serverstations is dezelfde bedrijfszekere energietransformatie vereist. Het productassortiment van EREA Energy Engineering omvat verscheidene eenfasige en driefasige transformatoren. Klantgerichte oplossingen kunnen op aanvraag worden uitgewerkt.

Welness

In bijvoorbeeld pompen, waterbehandelingstoestellen en luchtontvochtigers worden transformatoren met een hoge waterdichtheid gebruikt.

Om te voldoen aan de specifieke eisen van de wellness sector biedt EREA Energy Engineering verschillende toepassingen op maat.

Oplaadinfrastructuur voor elektrische wagens

Als gevolg van de afnemende voorraad fossiele brandstoffen zit de verkoop van elektrische wagens in een stroomversnelling. Parallel stijgt de vraag naar oplaadinfrastructuren in verschillende segmenten van de maatschappij.

Zowel op openbare plaatsen, bij bedrijven als in residentiële woningen zijn oplaadinfrastructuren nodig. EREA Energy Engineering maakt geschikte transformatoren voor verwerking in oplaadinfrastructuur. Ook voor het laden met een hogere stroom heeft EREA Energy Engineering expertise in huis.
Onze referenties