Trillingsdempers

Er zijn 7 producten.

Item 1-7 van 7 in totaal item(s)
Prijs € 542,57

Trillingsdemper voor transformatoren tot 2000kg (4 stuks nodig per transfo)

Afmeting A x B x C (mm):

150 x 150 x 63,5 mm

shoppingcart-icon

Niet op voorraad - Levertijd 1 week

Item 1-7 van 7 in totaal item(s)

Transformatoren zetten een wisselspanning om in een wisselende magnetische flux en later opnieuw in een wisselspanning. De wisselende magnetische flux kan voor mechanische beweging zorgen in de ijzeren kern van de transformator, wat gezoem kan veroorzaken. Dit noemen we magnetostrictie.

Over het algemeen geldt: hoe groter het vermogen van de transformator is, hoe luider het gezoem. Vaak wordt het gezoem via de beugels van de transformator verder gezet in de vloer waar de transformator op staat en zo naar de rest van het gebouw.

Om dit te verhinderen kan je onze trillingsdempers (Silent Blocks) installeren. Deze rubberen dempers vangen een groot deel van de trillingen van de transformator op. Ze verhinderen niet dat de transformator zelf zoemt, maar blokkeren wel de trillingen naar de ondergrond.

Of het gezoem van een transformator als storend wordt ervaren, hangt van verschillende zaken af:

1) De transformator zelf:

Over het algemeen geldt: een grotere transformator zoemt luider. Onze EC/IRC, ECT/IRC en PVT reeksen vormen hier een uitzondering op. Omdat de magnetische inductie hier erg laag is, produceren ze amper geluid.

2) De ondergrond

Het spreekt voor zich dat een houten structuur meer geluid zal veroorzaken dan een gegoten betonvloer.

3) De omgeving

Als de transformator geplaatst wordt in een technische ruimte in de kelder, zal het zoemen minder storend zijn dan als de transformator geplaatst wordt in een kast in een kantoorruimte.

Er zijn verschillende trillingsdempers beschikbaar die elk een maximaal gewicht aankunnen. Bijvoorbeeld met vier Silent Block 20’s (20 kg draagvermogen per stuk), kan  een transformator van maximum 80 kg dempen.