Flexibele oplossingen voor energiezuinige liften en roltrappen

Flexibele oplossingen voor energiezuinige liften en roltrappen
Published : - Categories : Projecten

Innovatieve oplossingen voor specifieke applicaties, dat is iets waar wij bij EREA continu naar streven. Zo ontwikkelden we in het verleden al transformatoren voor onder andere laadpalenzonnepanelen en HVAC. Aan dat lijstje voegen we nu spaartransformatoren voor liften en roltrappen toe. Of je nu dringend nood hebt aan een standaardtransformator of je bent eerder op zoek naar een oplossing op maat, EREA is jouw betrouwbare partner in kwalitatieve en energiezuinige transformatoren.

Zuinig met energie

Om te voldoen aan het energielabel, zorgen liftfabrikanten ervoor dat hun liften energiezuinig zijn. Ze hechten daar enorm veel belang aan omdat ze met dat energielabel hun liften promoten bij hun eindklant. 

In bepaalde situaties – bijvoorbeeld door ons atypisch Belgisch elektriciteitsnetwerk – zal er echter een transformator nodig zijn. Dit om de bestaande spanning van 3x230V aan te passen aan de spanning van liften, die doorgaans op 3x400V werken.

De transformator vormt een extra element in het geheel van de installatie en zal op die manier een impact hebben op het totale energieplaatje. Het is daarom van belang om de energieverliezen tot een minimum te beperken. Niet in het minst omdat de fabrikanten van liften claims riskeren wanneer een lift niet voldoet aan het vooropgestelde label.

Het is dus zowel voor de fabrikant van de lift als voor de eindgebruiker of beheerder van enorm groot belang dat de keuze valt op kwalitatieve energiezuinige transformatoren. Onze EREA-transformatoren bieden die kwaliteit en zijn geschikt voor alle installaties en merken van liften (OTIS, KONE, Schindler, ThyssenKrupp, …). Een goede transformator zorgt op termijn voor een flinke energiebesparing door een lagere ‘Total Cost of Ownership’ (TCO).

Plug and play

Eenvoudig de correcte transformator vinden die naadloos in uw situatie of project past, bijvoorbeeld bij een nieuwe liftinstallatie of een liftrenovatie in appartementsgebouwen of kantoren?

EREA helpt je graag bij je keuze. In het standaardgamma van EREA vind je snel en makkelijk de gepaste transformator die helemaal aansluit bij de specifieke noden in jouw project.

Wanneer je een ‘lift traffic plan’ hebt, helpen we je graag verder om de juiste transfo te selecteren. Dan wordt er rekening gehouden met hoe vaak een lift gebruikt wordt op bepaalde tijdstippen, de stilstand, met het te vervoeren gewicht, de afstanden, enzovoort.

Kwaliteit staat of valt met transformator

Een lift of roltrap mag nog zo goed gebouwd zijn, als de transformator van mindere kwaliteit en/of minder energie-efficiënt is, heeft dat een nadelige invloed op de gehele installatie. Daarom gebruikt EREA voor de bouw van zijn transformatoren uitsluitend de beste materialen: hoogwaardig transformatorblik voor de kern en de juiste hoeveelheid koper.

Bedrijfszekerheid gegarandeerd

Deze spaartransformatoren voor liften zijn inschakelstroomarm (IRC), wat ervoor zorgt dat ze te beveiligen zijn (afzekeren) op basis van de nominale stroom. Stroompieken bij de opstart worden immers vermeden op basis van de specifieke bouw van deze lifttransformator. In een bestaande installatie hoeft het netwerk dus niet verzwaard te worden. Een IRC draagt dus bij tot een grotere bedrijfszekerheid. Na een stroomonderbreking start de lift automatisch opnieuw op. Er is immers geen extra risico dat de zekering springt bij opstart en bijgevolg is er geen interventie van een technieker nodig.

Accessoires voor meer comfort en veiligheid

Als je denkt dat we bij EREA enkel bezig zijn met energie besparen, heb je het mis. Een mooi voorbeeld zijn de accessoires die we voor de lifttransformatoren ontwikkelden. De trillingsdempers zorgen bijvoorbeeld voor minder storende geluiden doorheen het gebouw, terwijl de IP20 beschermingskast een optimale veiligheid garandeert tegen aanraking.  En ook aan ergonomie is gedacht. Zo maken de hijsogen de transformator makkelijk verplaatsbaar en te installeren in de technische ruimte van de lift.

Vlot kiezen met snelselectiekaart

Wil je snel en foutloos de juiste transformator vinden voor jouw lift- of roltrapproject? We maakten een handige snelselectiekaart waarmee je makkelijk aan de slag kan. 

Snelselectiekaart downloaden

Contacteer ons voor deskundig advies over lifttransformatoren en/of een oplossing op maat.

Share this content