Wat is blue e³?

Blue e³ is de geregistreerde merknaam die door EREA gebruikt wordt om de energiezuinige transformatoren te onderscheiden van de klassieke transformatoren. Lees als: "blue triple e" – waar 'triple e' staat voor 'Erea Energy Efficiency’.

 

De '2030 climate & energy framework' doelstellingen van de Europese Unie stellen dat tegen het jaar 2030 de energie-efficiëntie met 32,5 % moet verhogen. Aan de industrie wordt gevraagd om de energie-efficiëntie van producten te verbeteren. Zo moet minstens dezelfde output bereikt worden met minder energie.

Stap mee in de wereld van blue e³

Als pionier op de Belgische markt heeft EREA Energy Engineering een nieuwe reeks energie-efficiënte industriële transformatoren onder de naam 'blue e³' gelanceerd. Alle blue e³ producten, standaard of op maat van de klant, worden zo ontwikkeld dat de energieverliezen sterk gereduceerd worden. Dit hoger rendement vertaalt zich in euro’s dankzij de energiebesparing die elke klant realiseert over de levensduur van het product. De economische waarde van een blue e³ product is dus meer dan enkel maar de aanschafprijs, die moet je namelijk nog verminderen met de te realiseren energiebesparingen.

De EREA Blue e³ energiezuinige scheidingstransformatoren (SPT/BTE reeks), zijn ook inzetbaar in het kader van de AREI Art 104 – vitale stroombanen. Zo wordt een gescheiden net aan de secundaire (IT-zwevend net) gecreëerd. Door een isolatiebewaking wordt een eerste isolatiefout vroegtijdig gealarmeerd en zo een heel hoog veiligheidsniveau ten aanzien van gebruikers, gebouwen en goederen gegarandeerd.

Voordelen

  • Lagere exploitatiekosten gezien de gereduceerde verliezen
  • Kleinere spanningsval bij vollast dankzij de kleinere inwendige weerstand
  • Inzetbaar bij hogere omgevingstemperaturen
  • Dankzij de versterkte isolatie ook inzetbaar als beschermingstransformator

Voeg de daad bij het woord

EREA Energy Engineering heeft zich tot doel gesteld om gelijkgestemde bedrijven of verenigingen rondom zich te verzamelen. Zij spannen zich samen met EREA Energy Engineering in om de blue e³ producten in de markt te promoten. Het blue e³ charter bekrachtigt deze goede intenties.

Ontdek hier het volledige gamma EREA blue e³ transformatoren.