Laad je wagen snel en eenvoudig op bij EREA

Laad je wagen snel en eenvoudig op bij EREA
Published : - Categories : Projecten

Elektrische wagens zitten in de lift. In 2022 was 12,1 procent van de nieuw verkochte wagens in Europa volledig elektrisch aangedreven. Ook in ons land kiezen meer en meer mensen ervoor om helemaal of gedeeltelijk elektrisch te rijden. Uit de jongste cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau, leren we dat vandaag al 6,3% van ons wagenpark – 375.107 voertuigen - hybride is en dat meer dan 71.000 voertuigen volledig elektrisch aangedreven worden.

Voldoende oplaadpunten nodig

Met het groeiende aantal elektrische voertuigen op de weg is het uiteraard heel belangrijk dat chauffeurs voldoende plekken vinden om op te laden. Op relatief korte termijn moet een auto opladen even eenvoudig zijn als het vullen van je brandstoftank. Als een van de grootste transformatorfabrikanten in Europa - met de focus op duurzaamheid en energie-efficiëntie - draagt EREA met veel plezier zijn steentje bij aan het uitbouwen van de broodnodige oplaadinfrastructuur. Want om de noodzakelijke energietransitie mogelijk te maken, moeten we allemaal een deel van de transitieprojecten voor onze rekening nemen.

Laden voor iedereen

We installeerden daarom acht publieke oplaadpunten van 22kW – voorzien van het hoogste AC laadvermogen – op onze bedrijfsparking aan de Ruggeveldstraat 1A in Wijnegem.

Deze oplaadpunten zijn 24/7 vlot bereikbaar en toegankelijk voor iedereen. Opladen kan met elke publieke laadpas en met een eigen laadkabel type 2. Let wel op: het is niet de bedoeling om langer dan nodig de parkeerplaatsen te bezetten. Zijn uw batterijen opgeladen, maak dan plaats voor de volgende gebruiker.

Welkom bij EREA

Dus ben je buurtbewoner, bezoeker van het Bedrijvenpark Ruggeveld, shopper in het nabijgelegen Shoppingcenter Wijnegem of gewoon een toevallige passant: aarzel niet om gebruik te maken van onze infrastructuur. Iedereen van harte welkom!

Wist je trouwens dat wij bij EREA ook oplossingen aanbieden voor het creëren van een nulgeleider voor de installatie van laadpalen? Dit is ideaal voor locaties waar het beschikbare elektriciteitsnetwerk normaal de aanleg ervan niet toelaat.

Share this content