Welke beschermkap heeft jouw transformator nodig?

Welke beschermkap heeft jouw transformator nodig?
Published : - Categories : Projecten

EREA biedt een groot assortiment van behuizingen aan. Om te weten welke kap je nodig hebt, moet je de IP-classificatie ontcijferen. Die geeft aan in welke mate de behuizing bescherming biedt.

IP staat voor International Protection. Het is een classificatiesysteem voor de bescherming van elektrisch materiaal tegen aanraking en het binnendringen van vaste voorwerpen en vocht.

Hier vind je alle EREA-beschermkappen.

De IP-classificatie is internationaal vastgelegd in de IEC60529, 'Beschermingsgraden van omhulsels en elektrisch materiaal'. Het systeem werkt met een tweedelige code.

  • Het eerste cijfer geeft de beschermingsgraad tegen aanraking en vaste voorwerpen aan.

  • Het tweede cijfer van de IP-code vertelt je meer over de beschermingsgraad tegen vocht.

Wanneer alleen eisen worden gesteld aan het binnendringen van voorwerpen of alleen aan de bescherming tegen vocht, wordt het andere cijfer vervangen door de hoofdletter X. Een eventueel derde cijfer verwijst naar de bescherming tegen mechanische belastingen.

Wat is de beschermingsgraad van omhulsels en elektrisch materieel? Download hier een overzichtelijke handleiding.

Enkele voorbeelden

  • IP 4X: bescherming tegen vaste voorwerpen groter dan 1 millimeter (bijvoorbeeld draad), geen bescherming tegen vocht nodig. Bijvoorbeeld de EREA draagbare reeks “ECS” en “EPSP”.
  • IP X5: sproeiwaterdicht (bescherming tegen waterstralen), geen bescherming tegen aanraking of vaste voorwerpen nodig. Bijvoorbeeld de EREA transformatoren met een IP65 behuizing.
  • IP 54: stofvrij en spatwaterdicht. Bijvoorbeeld de EREA "EF" reeks.

Vind de juiste beschermkap voor jouw EREA-transformator

Bekijk hier ons assortiment. Toch nog vragen? Neem zeker contact op.

Share this content