Nieuw ISO 9001:2015 certificaat garandeert kwaliteitswerking

Nieuw ISO 9001:2015 certificaat garandeert kwaliteitswerking
Published : - Categories : Projecten

Zonder grote of kleine tekortkomingen heeft EREA het nieuwe ISO 9001:2015 certificaat behaald. “Dat garandeert klanten dat EREA gestructureerd werkt aan kwaliteit.”

An Delen, zaakvoerder van AD-apt, hielp EREA met de voorbereidingen voor het behalen van het ISO-certificaat. “Een van de succesfactoren voor de certificering is het feit dat EREA voordien al sterk inzette op kwaliteit en klantgerichtheid. Er moest geen nieuwe cultuur of mentaliteit geïnstalleerd worden. Het bedrijf wou dat streven naar kwaliteit omzetten in duidelijke structureren en processen.”

De audit en certificatie gebeurden door SGS Belgium, de Belgische tak van het grootste inspectie- en certificeringsbedrijf ter wereld. EREA-bestuurder Herman Nollet is uiteraard in zijn nopjes met de certificering. “We willen steeds beter doen. Het was belangrijk om onze medewerkers daar bewust van te maken. Dan is het erg fijn om te merken dat de ISO 9001:2015 filosofie zo sterk gedragen wordt door hen.”

Klachten, innovaties en kwaliteit

In het kader van de certificering werden interne processen van dichterbij bekeken. “Dat gaat over heel concrete zaken zoals het opnemen van de telefoon of het respecteren van levertermijnen”, vertelt Herman Nollet. “Ook de klachtenafhandeling werd scherp gesteld. We hebben een duidelijke procedure vastgelegd zodat we tot een oplossing komen voor de klant en zelf uit de klacht leren voor de toekomst.”

EREA mikt op twee innovaties per jaar. Ook die doelstelling en het voorafgaande proces zitten in het certificaat vervat.” “De certificering tot ISO 9001:2015 bewijst dat EREA gestructureerd bezig is met kwaliteit”, zegt An Delen. “Het bedrijf denkt op voorhand na om het zo goed mogelijk te doen. Loopt er toch iets fout, dan wordt er gezocht naar oorzaken én oplossingen.”

“Een mooie prestatie”

Sinds 2015 is er een nieuwe versie van de ISO 9001, met onder meer de eis om een analyse van de context en de stakeholders uit te voeren. “Dit betekent dat EREA niet alleen binnen het bedrijf kijkt, maar een breder perspectief aan de dag legt door ook naar buiten te kijken en daar rekening mee te houden”, legt An Delen uit. “Zo werd de relatie tussen EREA en de onmiddellijke omgeving onderzocht. Ook de impact van o.a. wetenschappelijke en maatschappelijke evoluties op het bedrijf kwam aan bod. EREA beantwoordde bij de eerste audit onmiddellijk aan de nieuwe normen, een mooie prestatie.” 

Contacteer ons voor meer informatie over ons ISO 9001:2015 certificaat.

Resultaat eerste ISO-audit is positief

De eerste audit is ondertussen achter de rug. Met mooie resultaten dankzij teamwork. En of we fier zijn!

Share this content