Vernieuwde medische transformatoren: Innovatie die een hogere veiligheid combineert met een lagere kost

Vernieuwde medische transformatoren: Innovatie die een hogere veiligheid combineert met een lagere kost
Published : - Categories : Projecten

De nieuwe medische transformatoren (TMHD) van EREA focussen op een efficiënt energieverbruik. Hierdoor bieden ze de laagste Total Cost of Ownership (TCO). Deze transformatoren verdienen zichzelf snel terug door een lagere energiefactuur. Maar dat is niet de enige innovatie. Ze zijn ook nog betrouwbaarder en veiliger dan de vorige generatie.

EREA gaat steeds verder met het differentiëren van het aanbod in medische transformatoren: De classic-reeks wordt verder geoptimaliseerd naar prijs, terwijl de performantie gelijk blijft. Hiermee geniet je van de laagste instapkost. Dankzij doorgedreven ontwikkeling wordt de EREA energie efficiënte reeks (BTE-reeks) nog eens 10 tot 15% efficiënter zonder impact op de prijs Hierdoor wordt de terugverdientijd t.o.v. een classic-reeks verder geminimaliseerd. Hierdoor heb je de laagste Total Cost of Ownership (TCO). Deze transformatoren verdienen zichzelf terug door een lagere energiefactuur.

”Gewone” versus medische transformatoren

Transformatoren moeten uiteraard aan enkele algemene voorwaarden voldoen die wettelijk zijn vastgelegd. Medische transformatoren moeten bovenop deze eisen ook in orde zijn met de Europese geharmoniseerde regelgeving: HD 60364-7-710. Uiteraard voldoen de medische transformatoren van EREA Energy Engineering hieraan.

Betrouwbaarder en veiliger

De vernieuwde medische transformatoren van EREA Energy Engineering zijn, in lijn met bovenstaande norm, voorzien van een dubbele of versterkte isolatie, niet alleen tussen de primaire en secundaire wikkelingen, maar ook tussen de wikkelingen en de kern van de transformator. EREA blijft zijn medische transformatoren uitrusten met een elektrostatisch scherm tussen primaire en secundaire wikkeling. Dat maakt ze nog veiliger. De ingebouwde temperatuursensor zorgt voor tijdige waarschuwing als de transformator overbelast wordt.

Te koppelen met isolatiebewaking

Het is (AREI) wettelijk verplicht, om de TMHD-medische transformatoren te koppelen met een isolatiebewaker. Dat is belangrijk wanneer er zich een isolatiefout voordoet in het medisch IT-netsysteem. Hoewel het systeem blijft werken na een eerste fout, is het toch belangrijk dat deze fout zo snel mogelijk gedetecteerd wordt. Dat is de taak van de isolatiebewaker. Ook hier heeft EREA oplossingen beschikbaar. Al dan niet met koppeling (communicatie) naar een gebouwbeheerssysteem.

Eigenschappen medische beschermingstransormatoren

  • Beperkte nullaststroom (< 3% In)
  • Beperkte inschakelstroom ( < 8x In)
  • Beperkte lekstroom (< 500uA)
  • Elektrostatisch scherm tussen primaire en secundaire
  • Interne temperatuurbewaking met sensor
  • Lage Total Cost of Ownership (TCO)

Doe snel jouw voordeel met onze medische transformatoren!

Ik heb een vraag

Share this content