Differentieel stroombeveiliging DER3 wordt DER4

Differentieel stroombeveiliging DER3 wordt DER4
Published : - Categories : Projecten

Dossena, de Italiaanse fabrikant van isolatiebewakingssystemen, vervangt de differentieel stroombeveiliging DER3 door DER4 (check alle DER4-producten). Zowel DIN-rail als deurmontage.

De concrete verschillen? Die lijsten we hieronder graag voor je op.

Type A differentieel: DER3 wordt DER4

De DER3-familie, geschikt voor algemeen gebruik (type A differentieel), wordt nu vervangen door de DER4-familie. 

2-aderige kabel:

De belangrijkste vernieuwing is dat de bekabeling naar de spoel nu met een 2-aderige kabel gebeurt in plaats van een 4-aderige kabel. Dit maakt de installatie eenvoudiger en sneller. Ook vermindert de kans op fouten tijdens de bekabeling.

Tijdsvertraging:

Net als bij de oude reeks geven de nieuwe DER4-toestellen de mogelijkheid om niet enkel de uitschakeldrempel in te stellen, maar ook een tijdsvertraging. Zo veroorzaken occasionele pieken bij het inschakelen van toestellen geen valse alarmen.

Meerdere diameters:

Afhankelijk van de diameter van de meetspoel waarmee het relais gecombineerd wordt, is het toestel inzetbaar van middelgrote tot grote installaties (tot duizenden ampères).

Type B differentieel: DER3-DUAL wordt DER4B

De DER3-DUAL-familie, ontworpen voor differentieelbewaking in installaties waar er een kans is op een DC-component in de foutstroom (zoals laadpalen voor elektrische voertuigen en frequentieomvormers), wordt nu vervangen door de DER4B-reeks. 

Zowel AC- en DC-lekstromen gedetecteerd:

De DER4B is de grote broer van de DER4. Bovenop AC-lekstromen detecteert die ook DC-lekstromen. 

Vooralarm:

Ook biedt deze nieuwe versie de mogelijkheid om een vooralarm te geven vooraleer de voeding wordt uitgeschakeld. 

Slechts één spoel: TBxxx

Bij deze nieuwe generatie DER4B is er slechts één spoel (TB80, TB110, TB180, …) nodig die met 2 draden verbonden wordt, in plaats van voorheen de twee spoelen met elk 4 draden. Dit resulteert in een eenvoudiger en betrouwbaarder installatieproces.

Compacte DIN-rail-versie:

De vormfactor van de deurmontage-versie blijft gelijk, maar de DIN-rail-versie is nu half zo breed: 3-DIN in plaats van 6-DIN.

RS485-koppeling:

Bovendien zijn deze toestellen beschikbaar in een RS485-versie, wat de koppeling met een gebouwbeheersysteem GBS mogelijk maakt. 

Vind hier alle DER4-producten voor differentieel stroombeveiliging.

Heb je nog vragen over deze producten differentieel stroombeveiliging?

Geef ons een seintje. We helpen je graag naar de juiste oplossing.

Share this content