Connectoren van Phoenix Contact waarborgen efficiënte aansluiting van transformatoren

Connectoren van Phoenix Contact waarborgen efficiënte aansluiting van transformatoren
Published : - Categories : Projecten

EREA maakt gebruik van de handige nieuwe connectoren met ‘muizenvalklem’ van Phoenix Contact voor de laadpaal- en zonnepaneeltransformatoren. (IRC reeks) Dit zijn onze blue e³ energie-efficiënte transformatoren (BTE-reeks) met een beperkte inschakelstroom. Deze nieuwe connectoren maken niet alleen de aansluiting van EREA-transformatoren bedrijfszeker en efficiënter, maar bieden – door de eenvoud - ook heel wat voordelen op het gebied van tijdbesparing.

De IRC-serie is ontworpen om de inschakelstroom te beperken. Deze transformatoren kunnen immers beveiligd worden met een automaat op basis van de nominale stroom. Bovendien zijn de energieverliezen tot een minimum te beperkt om zo de de energiekosten te verlagen. Deze transformatoren worden zowel gebruikt in residentiële als in industriële toepassingen, waar het beschikbare vermogen (beschikbare stroom) beperkt is en de energie-efficiëntie van groot belang is. Om het installeren van deze transformatoren te vereenvoudigen, zijn deze transformatoren vanaf nu uitgerust met een nieuw type veerklem.

Vlot installeren

Met de nieuwe connectoren van Phoenix Contact wordt de installatie van deze transformatoren veel gemakkelijker en efficiënter. De connectoren zijn speciaal ontworpen om perfect te passen bij de blue e³-serie, waardoor het aansluiten van de transformatoren betrouwbaar, eenvoudiger en sneller wordt.

Aansluiting betrouwbaar en veilig

Een belangrijk voordeel van de nieuwe connectoren van Phoenix Contact is dat ze directe bekabeling mogelijk maken met stijve en flexibele geleiders met adereind-hulzen dankzij de voorgespannen contactveer, in plaats van vastgeschroefd te worden met een schroef. Bovendien klapt de veerklem pas dicht (“muizenval”) als de kabel volledig tot het einde in de klem steekt. 

Dit betekent dat de aansluitingen en draden gegarandeerd volledig vastzitten en niet loskomen door trillingen of na uitzetting door opwarming. Hierdoor is er minder risico op storingen en een hogere bedrijfszekerheid. Dit is vooral belangrijk in industriële toepassingen waar storingen en uitvaltijd kunnen leiden tot productieverlies en hogere kosten. De voorgespannen contactveer zorgt er ook voor dat de aansluitingen stevig vastzitten en niet bewegen, waardoor de connectoren ook geschikt zijn voor toepassingen met hoge trillingsniveaus.

Ster–Driehoek: Flexibel schakelen

Onze EREA-transformatoren kunnen doorgaans zowel aan de primaire zijde als aan de secundaire zijde in ster of driehoek geschakeld worden.

Voor deze ster-driehoekschakelingen, waarbij er steeds verbindingen moeten worden gemaakt tussen verschillende connectoren, leveren we de verbindingsvorkjes mee met de transformator. Dit maakt het installatieproces veel eenvoudiger en efficiënter omdat technici deze verbindingsbrugjes niet hoeven te maken met extra bekabeling. Het gebruik van deze connectoren leidt tot minder fouten en een betere algehele prestatie van het systeem.

Aansluitschema

Hoe de ster-driehoekschakeling moet uitgevoerd worden kan je terugvinden op het etiket op de transformator. Of door de QR-code op de transformator te scannen. Zo zie je meteen de technische fiche van de transformator met de verschillende ster-driehoek aansluitmogelijkheden.

Makkelijk aanpassen

Een bijkomend voordeel van de nieuwe connectoren van Phoenix Contact is dat ze gemakkelijk terug te openen zijn. Wil je een aansluiting wijzigen, dan kan je door een druk op de oranje knop op de connector de aansluiting eenvoudig terug verwijderen of aanpassen.

Begin met besparen

Maak vandaag nog gebruik van onze calculator om de terugverdientijd van de blue e³ transformatoren te berekenen en bespaar tijd en energie in jouw industrieel proces. Ontdek hoe onze innovatieve producten jou helpen om te besparen op kosten en efficiënter te werken.

Probeer onze calculator en begin vandaag nog met besparen!

Terugverdientijd berekenen ?

Share this content