Vlotte levering transformatoren draagt bij aan veiligheid spoorverkeer

Vlotte levering transformatoren draagt bij aan veiligheid spoorverkeer
Published : - Categories : Projecten

Voor Infrabel leverde EREA in het kader van het ETCS (European Train Control System) beschermingstransformatoren. Zoals altijd stond EREA garant voor een snelle levering van zowel standaardproducten als op vraag gemaakte transfo’s. Deze unieke leverperformantie maakt van EREA de ideale partner voor transformatoroplossingen in Europa en daarbuiten.

ETCS is een Europees automatisch veiligheidssysteem voor de spoorwegen. Het verkleint onder andere de kans dat een trein door een rood sein rijdt. Daarnaast zorgt het er ook voor dat een overdreven snelheid, een belangrijke oorzaak van veel treinongevallen, zo goed als onmogelijk wordt. Bij dit systeem moet stroom over zeer grote afstanden getransporteerd worden. Op de afleverlocatie wordt de spanning door middel van transformatoren weer naar beneden gebracht. EREA staat bekend om een vlotte belevering en ook hier werden de afgesproken levertermijn probleemloos gewaarborgd.

De Bol.com van de transformatoren

Dat wordt mogelijk gemaakt door de twee productenstromen binnen EREA. Enerzijds werkt EREA met een groot aanbod aan standaardproducten. Dat maakt dat er zeer snel geleverd kan worden. “We zijn op dat vlak misschien wel de Bol.com van de transformatoren”, zegt Herman Nollet, bestuurder van EREA. “Deze stock onderhouden wij continu en we kunnen dan ook instant leveren wanneer er een bestelling voor deze producten binnenkomt.”

Op vraag maken

EREA gaat echter nog een flinke stap verder. Producten kunnen ook op vraag gemaakt worden. Als een klant snel een product nodig heeft dat niet in het standaardaanbod zit, dan kan EREA dat op zeer korte termijn produceren. “Normaal is een periode van twee weken geen probleem. Indien we de onderdelen in huis hebben, kan dat zelfs richting een levertermijn van slechts één week gaan.” Ontdek een mooi voorbeeld van hoe we te werk gingen voor transformatoren op maat voor de energiesector.

Flexibiliteit en leverperformantie

“Die doorgedreven leverperfomantie mag je gerust een van onze belangrijkste USP’s noemen”, zegt Herman Nollet. “Uiteraard zijn onze producten van de beste kwaliteit, zijn de transformatoren zeer energie-efficiënt en zijn de prijzen zeer concurrentieel. In de flexibiliteit die we aan de dag kunnen leggen naar onze klanten toe zijn we toch eerder uniek. Als de klant een aanpassing vraagt op het afgesproken leverschema, kunnen wij zeer snel schakelen. Dat blijkt voor onze concurrenten niet altijd even evident.”

Betrokkenheid en expertise

Zo’n klantgerichte aanpak werkt natuurlijk alleen als er voldoende betrokkenheid is. “Wij vinden een nauwe samenwerking zeer belangrijk en voelen ons nauw betrokken bij het project van onze klant. Zo denken we graag actief mee over oplossingen en gaan we ter plaatse kijken wat de mogelijkheden zijn.” 

Niet alleen de klanten van EREA profiteren van de uitgebreide expertise, maar ook hun klanten. Die besparen namelijk flink op elektriciteitskosten door de energiezuinigheid van de EREA-transformatoren, waardoor ze een zeer lage Total Cost of Ownership (TCO) bereiken.

Eindklant tevreden, onze klant tevreden, … Pas dan zijn wij ook tevreden!

Mag EREA ook jou tevreden maken?

Neem dan snel contact op!

Share this content