Mammobussen toeren met EREA-transformator

Mammobussen toeren met EREA-transformator
Published : - Categories : Projecten

Voor het bevolkingsonderzoek naar borstkanker van de Nederlandse overheid slaan EREA en Tromp Medical, de specialist in de Benelux voor geavanceerde apparatuur voor medische beeldvorming, de handen in elkaar. In de welgekende mammobiel zorgt EREA voor de juiste transformatoren voor de mammografietoestellen. Een mooi uitdagend internationaal project, helemaal op maat van de eisen en wensen van de klant.  

In Nederland zijn de mammobussen een welgekend fenomeen. In deze speciaal ingerichte bussen kunnen vrouwen in Nederland terecht voor röntgenfoto's van de borsten, of een mammografie. Dit borstkankeronderzoek is een initiatief van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Met als doel de kans vergroten om kanker in een vroeg stadium te ontdekken. 

Het is Tromp Medical die deze bussen uitrust met medische apparatuur voor het borstonderzoek. Belangrijk bij deze medische precisieapparatuur is dat ze de juiste elektrische spanningen heeft. Een elektrische uitdaging die EREA oplost met onze specifieke transformatoren voor medische toepassingen. Het spreekt voor zich dat deze transformatoren bovenop de algemene voorwaarden voldoen aan een reeks strenge specifieke eisen. Want veiligheid en continuïteit van elektrische apparatuur zijn cruciaal in een medische ruimte zoals de mammobus.

“De samenwerking met EREA verliep vlekkeloos, zij denken net dat stapje verder dan hun sectorgenoten.” vertelt Roderik Wondergem, Project Department Manager bij Tromp Medical.

In welke concrete stappen werkten we dit project samen uit?

De realisatie van deze transformatoren op maat gebeurde op zeer korte tijd. In deze verschillende stappen:

  1. Bespreking met Tromp Medical
  2. Voorstel van de 1ste schets van de transformator
  3. Prijs maken
  4. Prototype maken op de juiste afmetingen en testen van de inschakelbaarheid. Productie van de transformator.
  5. Bestelling van tientallen transformatoren om in te passen in de mammobussen
  6. Levering

Ook logistiek op maat

Niet alle bussen werden meteen klaargestoomd voor gebruik. Dit gebeurde gefaseerd. Dit project hebben we uitgevoerd in twee delen. Op het tempo van de af te werken bussen.

EREA blikt tevreden terug op dit project: “Een samenwerking waarbij we onze technische expertise ingezet hebben om in samenspraak met de klant – via een paar tussenstappen – het gewenste resultaat te bereiken. Een mooi voorbeeld van een project op maat met zowel oplossingen voor het product als voor de logistiek”, zegt mede-eigenaar Herman Nollet.

Medische transformatoren nu nog energiezuiniger

Dankzij doorgedreven ontwikkeling is onze energiezuinige reeks nog eens 10 tot 15% efficiënter, zonder impact op de prijs. Dat zorgt voor een absolute meerwaarde, zeker ook in de medische sector.

Heb jij ook een project met een transformator op maat?

Geef ons een seintje. We helpen je heel graag om de juiste transformatoroplossing te vinden.

Share this content