Duur kan ook goedkoop zijn

Duur kan ook goedkoop zijn
Published : - Categories : Projecten

Nieuwe klant CHR de la Citadelle houdt rekening met lange termijn en doet daar zijn voordeel mee.

Het Luikse ziekenhuis CHR de la Citadelle kiest voor de aankoop van zijn transformator voor EREA. De keuze voor de meest duurzame optie blijkt nu in het voordeel van de klant te spelen. Als je naar de langere termijn kijkt is het goedkopere prijskaartje bij de aankoop niet altijd de beste optie.

Toen CHR de la Citadelle een partner zocht voor de aankoop van zijn transformator bleek EREA de duurdere leverancier te zijn. Na een grondige evaluatie en vergelijking met de goedkopere aanbieders bestelde de klant uiteindelijk toch bij EREA. Meer nog, ze kozen voor de nog duurzamere blue e³ transformatoren. “Waarom doen ze zoiets?”, horen we u denken. Wel, omdat ze terecht rekening hebben gehouden met de ‘Total Cost of Ownership’.

Kijk niet alleen naar de prijs, maar naar de ‘Total Cost of Ownership’

De waarde van een product bestaat immers uit meer dan alleen maar zijn aankoopprijs. Zo moet je in het geval van transformatoren bijvoorbeeld ook rekening houden met energieverliezen, kwaliteit, een hogere bedrijfszekerheid, … Door al deze aspecten in rekening te brengen, blijkt dat de initieel duurdere EREA-transformator op langere termijn de meest voordelige keuze is.

Duurzamer is het nieuwe goedkoop! En dat beseffen ze bij CHR de la Citadelle maar al te goed.

Wilt u ook de voordeligste keuze maken?

Contacteer ons voor een VERGELIJKENDE DUURZAAMHEIDSanalyse!

Share this content